OON ziet de kansen!

Kamer wil af van investeerder die woning/appartement/studio opkoopt en verhuurt. Zijn er alternatieven?

Steeds vaker komt er in het nieuws dat de Tweede Kamer investeerders, die huizen opkopen en deze tegen een hoge prijs verhuren, willen dwarsbomen. Door het opkopen van deze woningen is het voor starters moeilijk om een woning te kopen. Starters moeten eerst zorgen dat ze een hypotheek krijgen voor hun woning en dat terwijl investeerders meestal het geld al in bezit hebben of de weg naar een financiering makkelijker vinden. De woning kan hierdoor snel worden overgeschreven van eigenaar. Dit biedt meer zekerheid voor de verkopers.

Voor investeerders zal deze beperking een enorme domper zijn. Zij hebben namelijk de overtollige geldmiddelen die ze op deze manier kunnen inzetten en daarbij een mooi rendement kunnen halen.

Bij OON kan je, ondanks de te verwachten beperking, toch op een andere wijze een mooi nettorendement behalen. Hierbij word je zelf geen eigenaar, maar je verstrekt een zakelijke vastgoedfinanciering (altijd eerste recht op hypotheek) aan ondernemers. Zie hiervoor onze werkwijze op onze website.

Daarnaast krijgen we steeds meer financieringsaanvragen waarbij ondernemers leegstaande kantoorgebouwen willen transformeren naar appartementen. Meestal heeft men beschikking over beperkte liquide middelen om de aankoop van het kantoorgebouw te kunnen kopen, maar zoeken ze nog een aanvullende financiering voor de transformatie naar appartementen.

Na de transformatie en het verhuren van de appartementen kan men ervoor kiezen om de lopende financiering te herfinancieren bij een grootbank.

Voor deze ondernemers zijn de financieringsmogelijkheden voor gedeeltelijke aankoop en transformeren schaars. OON ziet hier de kansen. Wij hebben een groot netwerk van investeerders die deze ondernemers graag tijdelijk willen helpen door het verstrekken van een financiering totdat het volledige bedrag geherfinancierd kan worden bij een grootbank.

Meestal hebben deze zogeheten bridgefinancieringen een looptijd van maximaal 12 – 18 maanden. Investeerders kunnen met het verstrekken van deze financiering een mooi rendement ontvangen.

Om samen te kijken naar de kansen, voor zowel de ondernemer als voor de investeerder, komen we graag met je in contact. Er zijn namelijk voldoende alternatieven om jouw overtollige geldmiddelen op een prettige manier te laten renderen.