Ruimte voor ambitie, ondernemerschap en groei.

Je wilt graag meer weten over vastgoedfinanciering van OON. Om je een goed beeld te geven, hebben we een stappenplan opgesteld. Dit zijn de stappen die jij doorloopt op het moment dat je bij ons een aanvraag voor financiering van commercieel vastgoed indient.

 • Stap 1: de OON-proof check

  Via de OON-proof check kun je, nog voordat je contact met ons hebt opgenomen, zien of je in aanmerking komt voor financiering. Zie het als een klein vooronderzoek, waarmee zowel jij als wij snel kunnen zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard kun je de vragenlijst ook per mail ontvangen of samen met ons invullen. Uit het vooronderzoek rolt een voorlopige uitslag:

  A. Ja, je bent OON-proof en komt in aanmerking voor financiering.
  B. Helaas, je bent niet OON-proof en komt niet in aanmerking voor financiering.
  C. Het lijkt alsof je niet in aanmerking komt. Wie weet kom je toch voor financiering in aanmerking als we wat meer informatie over je situatie hebben. Neem hierover contact met ons op.

 • Stap 2: Contact met OON

  Is de uitslag van het vooronderzoek positief en ben je OON-proof? Dan kun je jouw contactgegevens achterlaten en neemt een van onze medewerkers contact met je op, op een moment dat het jou past. Tijdens dit gesprek leren we je graag wat beter kennen. Zo willen we weten wie je bent en wat je ambities zijn. We leggen je uit wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen, stellen wat aanvullende vragen over de aard van de financiering en lichten toe welke documentatie we nog graag van je ontvangen om ons voorstel voor jou in orde te maken. Dit is ook het moment waarop je de opstartkosten à € 750,00 voor onze dienstverlening aan ons voldoet. Daarmee dekken we een deel van de kosten die we maken. Pas als we een geschikte investeerder voor je hebben gevonden, brengen we de administratiekosten (ad 2,9% van de leensom) in rekening.

 • Stap 3: Het voorstel

  Als we alle informatie hebben ontvangen en goedgekeurd, sturen we je binnen vijf tot tien werkdagen ons voorstel. Hierin staat ons aanbod qua rente en aflossing beschreven. Ook vind je in dit voorstel een overeenkomst waarin we de tarieven vermelden. Is er nog geen taxatie van het bedrijfspand, dan is dit het moment om dit te regelen. Let op: dit kan de doorlooptijd met een aantal dagen verlengen. Om de voortgang erin te houden, maken we ook direct een afspraak met je om het voorstel samen met jou door te nemen. Ben je akkoord met ons voorstel? Dan kun je hem ondertekenen en gaan wij voor je aan de slag.

 • Stap 4: Aan de slag

  In de vierde stap gaan wij voor je aan het werk. We stellen een investeringsmemorandum op en plaatsen het te financieren bedrijfspand op onze website. Ook brengen we het pand onder de aandacht bij de investeerders uit ons netwerk.

 • Stap 5: We hebben een match!

  Zodra een investeerder oprechte interesse heeft, kan hij of zij de investering ‘claimen’. Dat betekent dat we met deze partij gaan onderzoeken of we de financiering rond krijgen. Dat klinkt gewichtig, maar is vaak in een paar uurtjes geregeld.

 • Stap 6: Je hebt een bedrijfspand gekocht

  De zesde stap in het proces is een feestje: het is gelukt! De financiering is rond, met behulp van OON. OON maakt alles in orde voor de notaris, waar de aktepassering van de hypotheek plaatsvindt. De (her)financiering van je bedrijfspand is daarmee officieel rond!

 • Stap 7: Ruimte om te ondernemen

  De laatste stap in het proces is een stap vol opluchting en blijdschap; je kunt weer verder met ondernemen, groeien en plannen maken. Dit is ook de stap waarin de maandelijkse incasso van de aflossing en rente begint. Deze rente varieert van 5,75% tot 7,25%, afhankelijk van je situatie. Kortom; alles is geregeld en wij verzorgen – indien gewenst – ook de administratieve werkzaamheden voor je. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen!

Meer weten?

Doe de OON-proof check Neem contact op